OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Bakkerijen

HomeBranchesFoodBakkerijen
  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Bakkerijen

Als bakker bereidt u dagelijks het beste brood en gebak. Het is een ambacht, waarbij hygiëne uiterst belangrijk is. Ongedierte bedreigt uw imago en de voedselveiligheid. Hoe voorkomt u ongedierte in uw bakkerij? OBN ondersteunt u daarbij. Dit doen we niet alleen voor bakkerijen met een winkel, maar bijvoorbeeld ook voor meerdere grote productiebakkerijen. We doen dit conform de BRC-, IFS- of HACCP-richtlijnen.

Voedselveiligheid, hygiëne en schade

Het risico op plaagdieren in bakkerijen is reëel. Dit vanwege het warme en vochtige klimaat en de aanwezigheid van eten en grondstoffen. Bijvoorbeeld rond de ovens, in de ruimte waar het gistproces plaatsvindt in de opslagruimte van grondstoffen, in de winkelruimte en op de afvalplaats. Ook de bouwkundige staat van het pand speelt een belangrijke rol. Muizen hebben een piepklein gaatje nodig om naar binnen te glippen. Om de risico’s effectief te elimineren, pakken we het probleem veelal aan samen met de totale keten. Een vochtige vloer kan een voedingsbodem zijn voor insecten als motmuggen en kakkerlakken.

Ongediertepreventie en ongediertebestrijding

Als zelfstandig bakker of productiebakkerij moet u een ongediertepreventieplan hebben, uitgesplitst naar typen ruimten. Ook staat in dit plan welke preventieve maatregelen u neemt. OBN stelt dit plan voor u op. Periodiek komen we langs voor een inspectie. Hierbij staan onze vier pijlers centraal: ongediertebestrijding, bouwkundige aspecten, hygiëne-aspecten en bedrijfsmatige zaken. We geven adviezen over de oplossing, compleet met foto’s en risico-en-gevolganalyse. Ook stellen we actiepunten op. Na de inspectie bespreken we de actiepunten en maken dit direct zichtbaar in het digitale logboek.

Vaste contactpersoon, snelle responstijd

Bij OBN krijgt u een vaste contactpersoon. Hij kent uw bakkerij en weet wat u belangrijk vindt. Korte lijntjes dus. U kunt ook rekenen op een snelle responstijd. Dit dankzij onze landelijke dekking. We bestrijden alle soorten plaagdieren en hebben actuele kennis en expertise van bestrijdings- en preventiemethodes. Klanten waarderen de kwaliteit van onze dienstverlening, die is geborgd door 6 certificaten.

Wering door ons eigen weringsteam

Om vliegende en kruipende insecten te weren, is het belangrijk dat er geen gaten en kieren zijn waar ze doorheen kunnen kruipen en kunnen nestelen. Wij adviseren hierover. Als u wilt kunt u het dichten van gaten en kieren door ons laten uitvoeren. We doen dit met ons eigen weringsteam.

Professioneel en deskundig vrij van ongedierte?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?