OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Duiven

HomeOngediertebestrijdingVogelsDuiven
  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Duiven

Overal ter wereld komen duiven voor, vooral in grote steden, parken en pleinen. Hun uitwerpselen vervuilen dakgoten, steegjes, straten en terrassen. Ook vervuilen ze gevels. De gevolgen: stankoverlast, financiële schade en imagoschade. Hoe krijgt u ze weg? En hoe zorgt u dat ze wegblijven? OBN helpt, met wering en discrete bestrijding. Met wering voorkomen we dat duiven kunnen nestelen.

Kenmerken van de stadsduif

Stadsduiven (ook wel verwilderde huisduiven genoemd) zijn na ongeveer een half jaar geslachtsrijp. Gemiddeld wordt een duif 7 jaar oud tot een maximale leeftijd van maar liefst 20 jaar. Een huisduif komt voor in allerlei kleuren en tekeningen. Er is niet één type stadsduif. Vaak gaat het om verwilderde gefokte duiven. De stadsduif eet voornamelijk zaden, jonge scheuten van beplanting en etensresten zoals brood en aardappelen.

Voortplanting

Een duivenpaar blijven hun hele leven bij elkaar. Ze nestelen op een harde ondergrond, zoals zolders, balkons en vensterbanken. Ze leggen tot 8 keer per jaar eieren, in een nest van takjes, hout en ander materiaal dat ze vinden in de omgeving. Een duif is ongeveer na 6 maanden geslachtsrijp.

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen

Last van duiven?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Overlast door duiven

De overlast is het grootst in het voorjaar en in de zomer. Hun uitwerpselen bevatten allerlei soorten bacteriën, zoals salmonella. Deze bacteriën kunnen bijvoorbeeld voedselvergiftiging en de papagaaienziekte veroorzaken. Duiven dragen ook allerlei parasieten met zich mee, zoals mijten, teken, vlooien en luizen. Zeker in de voedingsmiddelenindustrie mogen geen duiven voorkomen. ook op plekken waar voeding wordt bereid en geserveerd kunnen ze een bron van overlast zijn.

Verjagen en weren van duiven door OBN

Wij kiezen voor de meest diervriendelijke oplossing. Denk daarbij aan het aanbrengen van netten, vogelpinnen of (schrik)draad. Een andere oplossing is een elektronische verschrikker met een ultrasone toon. Ook kunnen we nestelplaatsen ontoegankelijk maken. Het is niet toegestaan duiven te bestrijden met chemische middelen. Wel kunnen we ze vangen met vangkooien of schietnetten.

Heeft u last van wespen?