OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Vliegen

  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Vliegen bestrijden

Vliegen zijn vervelend. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie zorgen ze voor overlast en schade: van producent tot foodwinkel en restaurant. Vliegen verspreiden ziektes, met alle gevolgen van dien voor de hygiëne, de voedselveiligheid en uw imago. OBN bestrijdt de vliegenplaag.

Waar komen vliegen op af?

Een vliegenplaag kan heel snel ontstaan. Dat komt omdat sommige vliegensoorten zich enorm snel ontwikkelen tot volwassen insect. In Nederland leven talrijke vliegensoorten. Sommige van deze vliegen komen ook voor in gebouwen. Voor veel overlast zorgt de vleesvlieg, die afkomt op vlees en vleesresten. Ze leggen hierin hun eitjes, die al na twee dagen uitkomen. De larven (maden) doen zich dan tegoed aan het vlees. De vleesvlieg wordt ook wel genoemd: bromvlieg of aasvlieg. Andere veel voorkomende vliegensoorten zijn de kamervlieg, de vochtminnende vlieg (schadelijk voor jamfabrieken, limonadefabrieken, bierbrouwerijen en varkenshouderijen) en fruitvliegjes.

Vliegen zelf bestrijden

Heeft u een vliegenplaag en wilt u daarvan af? Begin dan met maatregelen die u zelf kunt nemen. Zoals het afsluiten van voedingswaren en etensresten, het verwijderen van afval en het goed schoonhouden van ruimtes. Houd ramen en deuren gesloten en plaats horren. Heeft u een agrarisch bedrijf, houd de stallen dan goed schoon. Andere oplossingen zijn bijvoorbeeld elektrische vliegendoders en lijmplaten.

Vliegen laten bestrijden door OBN

Lukt het niet om de overlast onder controle te krijgen? Dan kunt u vertrouwen op de professionele ondersteuning van OBN. We adviseren, onderzoeken de oorzaak en proberen de vliegen te bestrijden met vliegenlampen. Zo nodig behandelen met een snel- en kortwerkende insecticide. Dit bestrijdingsmiddel vernevelen we in de ruimte om muggen binnen enkele minuten te doden. Tijdens de behandeling is de ruimte niet toegankelijk voor mensen.

Last van vliegen?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?