OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Fruitvliegjes

  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes kunnen weinig kwaad. Anders wordt het als u overlast krijgt van grote getalen fruitvliegjes in bijvoorbeeld uw groentewinkel, restaurant, bakkerij of keuken. Dan gaan fruitvliegjes ten koste van de hygiëne, en vaak ook van uw goede naam. De oplossing: strikte hygiëne. Daar kunt u zelf voor zorgen. Eventueel komen wij langs om de fruitvliegjes te bestrijden.

Zo herkent u fruitvliegen

Fruitvliegen zijn 3 tot 4 mm lang. De kleur varieert: ze kunnen geel, bruin roodbruin of zwart zijn. De vliegjes hebben vleugels en een gestreept achterlijf en een gevorkte antenne op de kop.

Waar komen fruitvliegjes op af?

Fruitvliegjes zijn heel kleine vliegjes die – zoals de naam al zegt – meestal voorkomen bij rottend fruit. Fruitvliegjes komen af op de geur van alcohol en azijn. Ze voeden zich met rottende en gistende voedselproducten en planten. Denk aan zuivel, rottend fruit en rottende groenten, oude koffie- en theezakjes, verwelkte bloemen en dorre blaadjes. Ze komen veel voor in bierbrouwerijen, agrarische magazijnen, jamfabrieken en limonadefabrieken. Fruitvliegjes worden ook wel azijnvliegjes genoemd.

Van eitje tot fruitvlieg

Fruitvliegjes vermenigvuldigen zich razendsnel. Fruitvliegjes leggen hun eitjes in de rottende voedselproducten en planten. Een bevrucht vrouwtje kan wel 400 tot 900 eitjes leggen. De eitjes ontwikkelen zich in 8 tot 11 dagen tot vlieg. in no time kun je dus grote getalen fruitvliegen krijgen.

Zelf fruitvliegjes bestrijden

In de meeste gevallen kunt u fruitvliegjes zelf bestrijden. Simpelweg door de oorzaak weg te nemen. Gooi rottend fruit, rottende groenten en oude koffie- en theezakjes direct weg. Doe ze in een gesloten emmer die bij voorkeur buiten staat. Heeft u oude voedselvoorraden die weg kunnen, doe dit dan direct. En laat lege flessen en potjes niet in de keuken staan.

Fruitvliegen laten bestrijden door OBN

Schakelt u OBN in voor de bestrijding van de fruitvliegjes? We onderzoeken de bron van het probleem, adviseren over maatregelen die u zelf kunt nemen en bestrijden zelf.

Last van fruitvliegjes?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?