OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Muggen

  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Muggen

Muggen weren en bestrijden

Muggen zijn hinderlijk. Ze zoemen en steken. Deze muggen die in Nederland het meest voorkomen verspreiden geen ziektes, maar ze kunnen wel schade aanrichten aan gewassen. Op kleine schaal kunt u muggen makkelijk zelf weren en bestrijden. Maar is de overlast groot en wilt u schade voorkomen? Schakel dan OBN in voor het weren en bestrijden van muggen.

Verschillende soorten muggen

Wereldwijd zijn er ongeveer 2500 soorten steekmuggen. In Nederland leven circa 25 soorten. De bekendste daarvan zijn de gewone steekmug, de geringde steekmug en de malariamug. Volwassen steekmuggen zijn minimaal 6 mm lang en hebben relatief lange poten. Veel steekmuggen hebben behaarde vleugels. De gewone steekmug zit horizontaal en iets gekromd, de malariamug zit het met achterlijf schuin omhoog.

Van larf tot steekmug

Steekmuggen leggen circa 100 of meer eitjes. De larven leven in het water of in vochtige grond. Denk aan meren, vijvers, moerassen, sloten en aan stilstaand water. De larven kunnen ook leven in sterk vervuild en zuurstofarm water. De larven verpoppen na enkele dagen tot weken. Na 1 tot 7 dagen vliegt de steekmug uit. Steekmuggen vliegen tot wel 30 kilometer van hun ontwikkelingsplaats.

Waar komen muggen op af?

Steekmuggen zijn er weliswaar het hele jaar, maar in de zomer zijn ze het meest actief. Dat komt ook omdat in de zomer ook vrouwtjesmuggen steken. Met het bloed dat ze opzuigen, voeden ze hun eitjes. Steekmuggen zijn vervelend vanwege het hinderlijke gezoem en de soms pijnlijke steken. Steekmuggen kunnen bovendien ziektes verspreiden, zoals malaria, gele koorts en elefantiasis (olifantsziekte).

Muggen weren

Helemaal voorkomen dat u last krijgt van muggen, is onmogelijk. Maar u kunt er wel iets aan doen om de kans hierop te verkleinen. Het meest effectief is het plaatsen van horren voor ramen en deuren. Ook is het verstandig om overdag de ruimte goed te laten doortochten, zodat de muggen weggaan. Een andere tip is om plekken waar water in blijft staan, droog te maken. Zoals kruipruimtes en kelders, emmers en plantenbakken. In vijvers kunt u vissen uitzetten die muggeneitjes eten. Ook een mugafwerend middel kan muggenbeten voorkomen.

Muggen laten bestrijden door OBN

Ervaart u veel overlast van muggen, dan kan OBN helpen om de muggen te bestrijden. We behandelen met een snel- en kortwerkende insecticide. Dit bestrijdingsmiddel vernevelen we in de ruimte om muggen binnen enkele minuten te doden. Tijdens de behandeling is de ruimte niet toegankelijk voor mensen.

Last van muggen?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?