OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Vogelwering

HomeOngediertebestrijdingVogelsVogelwering

Vogelwering

Vogels zijn onmisbaar in de natuur. Maar ze kunnen ook zorgen voor overlast. Hun uitwerpselen maken gevels, straten en terrassen vies. De uitwerpselen verspreiden ook bacteriën. Vogelnesten zijn broedplaatsen van ongedierte. Wilt u overlast van vogels voorkomen? OBN is specialist in vogelwering, volledig gifvrij en dus dier- en milieuvriendelijk.

Wat is vogelwering

Met vogelwering voorkomen we dat u overlast krijgt van vogels. Sommige vogelsoorten mogen we namelijk niet bestrijden, omdat ze een beschermde diersoort zijn. Zoals meeuwen en ganzen. De stadsmeeuw is geen beschermde diersoort. In alle gevallen is voorkomen beter dan bestrijden. Met vogelwering verkleinen we de kans dat vogels zich nestelen op plekken waar u ze niet wilt hebben. De wering is vrijwel onzichtbaar of zelfs volledig onzichtbaar.

Pinnen, netten, draden of geluid

Afhankelijk van de vogelsoort en de situatie passen we specifieke technieken toe. Zoals vogelpinnen, vogelnetten en (schrik)draad. Nog diervriendelijker zijn ultrasone geluiden: geluiden met een heel hoge frequentie waar vogels absoluut niet tegen kunnen, maar die onhoorbaar zijn voor de mens.

Heeft u last van wespen?