OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Duurzaamheid & MVO

HomeOver OBNDuurzaamheid & MVO
  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Duurzaamheid & MVO

We moeten zuinig zijn op de aarde. Dat is belangrijk voor mens, dier en natuur. Bij OBN Ongedierte Bestrijding Nederland begrijpen dat ons werk impact kan hebben op mens en milieu. Daarom doen we er alles aan om de CO2-voetafdruk te verminderen, voor een duurzame wereld. Dat doen we op alle gebieden: tijdens ons werk bij u op locatie, met ons wagenpark en op ons kantoor. En we blijven verbeteren! Als het milieuvriendelijker kan, dan doén we dat. En we doen méér op het gebied van MVO.

Preventie staat centraal

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom staat ongediertepreventie bij ons centraal. We werken volgens de IPM 4.0-methode. Dit staat voor: Integrated Pest Management (IPM). Hierbij zetten we met onze deskundigheid en ervaring stevig in op het voorkomen van overlast door plaagdieren. Periodiek voeren we een controle uit. Zien we verbeterpunten, dan pakken we die aan. We adviseren over plaagdier werende maatregelen (gericht op hygiëne, netheid en bouwkundige staat). U kunt ons weringteam inschakelen voor bouwkundige aanpassingen, .

Duurzame en milieuvriendelijke bestrijding
Is ongediertebestrijding toch nodig? Dan kiezen we altijd voor de meest duurzame, milieuvriendelijke én diervriendelijke methode. We gebruiken (digitale) mechanische klemvallen en ecologische middelen én alternatieve bestrijdingsmethoden. Deze aanpak werkt, want het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is de afgelopen jaren sterk gedaald.

Eigen innovatieteam

OBN is vooruitstrevend, ook als het aankomt op nieuwe technieken voor ongediertepreventie en -bestrijding. Maar hoe weten we of een innovatie ook geschikt is? Daarvoor hebben we ons eigen innovatieteam. Een team van medewerkers test nieuwe producten vanuit de markt én eigen nieuwe producten. Ze kijken ook naar duurzaamheid. Voorbeelden van nieuwe technieken zijn Xignal (digitale muizen- en rattenval waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig is) en de LED-insectenvanger.

Toeleveranciers die duurzaam werken

OBN is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat we continu werken aan onze milieuprestaties. Dat vragen we ook van onze toeleveranciers. Bij elk product dat we inkopen kijken we naar de duurzaamheid. Welke grondstoffen zijn gebruikt? Hoe is het product geproduceerd en in welk land? Op basis daarvan besluiten we: wel of niet inkopen. U kunt ervan op aan dat we altijd kiezen voor het meest duurzame product.

Van zuinig naar volledig uitstootvrij rijden

We komen naar u toe met moderne en zuinige bedrijfswagens. Eind 2019 vervingen we ons totale wagenpark. Ook hebben we veel aandacht voor een zuinige rijstijl. Dit alles scheelt brandstofverbruik en CO2-uitstoot. En we doen méér. OBN streeft naar een volledig uitstootvrij wagenpark in 2025.

Social return: kansen voor iedereen

Iedereen verdient een plek in de samenleving. OBN wil daarom een aantrekkelijke en goede werkgever zijn, ook voor mensen die minder kansen hebben op werk. Daarom zijn we actief met social return: bij ons werken meerdere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook steunen we diverse goede doelen én verenigingen in de regio.

Ook duurzame ongediertebestrijding?

Als klant van OBN profiteert u van onze duurzame werkwijze. Sterker nog, u geeft hiermee ook invulling aan uw eigen MVO-doelstellingen. Wilt u samen met ons aan de slag? Dan maken we vooraf goede afspraken voor een duurzame manier van ongediertebestrijding. En dan? Aan de slag!

Professioneel en deskundig vrij van ongedierte?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?