OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Wespen

HomeWespen
  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Wespenbestrijding

Wespen zijn zó irritant. En voor sommige mensen zelfs gevaarlijk, omdat ze overgevoelig of allergisch zijn voor wespengif. Heeft u een restaurant, café of winkel, dan kunt u een wespenplaag ook beslist niet gebruiken. Ook kunnen ze een plaag vormen rond foodproductieruimtes. De remedie: het wespennest laten weghalen. OBN doet dit snel en doeltreffend.

De gewone wesp en de Duitse wesp

In Nederland leven verschillende wespensoorten. De meest voorkomende soorten zijn de gewone wesp (Vespula vulgaris) en de Duitse wesp. Beide soorten houden van zoetigheid. Ze worden daarom ook wel de limonadewesp genoemd. Ze lijken erg op elkaar. Ze hebben beide een gele en zwarte dwarstekening op het achterlijf, de ‘wespentaille’ ( de overgang van borststuk naar achterlijf) en twee vliezige vleugels. Er zijn werksters (10-15 mm) en koninginnen (tot 20 mm). Andere soorten zijn de Europese hoornaar (ruim 2 keer zo groot als de gewone wesp), de graafwesp en de galwesp.

Waar komen wespen op af?

Een wespennest kan op allerlei plekken voorkomen. In een schuur of spouwmuur, onder een dak of in een verlaten muizennest. Wespen zijn er eigenlijk alleen in de zomer. In het voorjaar bouwen de koningin en de werksters een nest. Eén nest kan maar liefst 5000 of meer wespen voortbrengen in één seizoen. Vanaf eind juli gaan ze op zoek naar voedsel. Dat doen ze alleen overdag. De meeste overlast is in augustus. Dat komt omdat de larven, die tot dan toe alleen dierlijke producten aten, nu planten gaan eten. In die maand zijn er dus veel wespen die zoeken naar voedsel: zoetigheid of vlees. De wespen zijn dan ook het meest agressief omdat het voedsel schaarser wordt.

Tips om wespenoverlast te voorkomen

Vermoed je dat er een wespennest in de buurt is? Blijf dan weg van het nest en laat de wespen met rust. Komen ze in de buurt, ga dan niet slaan, want dan worden ze agressief. U kunt de wespen naar aan andere plek lokken met zoetigheid. U kunt ook een wespenval kopen of maken en daarin zoetigheid doen. Let goed op de hygiëne door bijvoorbeeld de tuintafel goed schoon te houden. Om te voorkomen dat wespen in huis komen kunt u horren voor deuren en ramen monteren.

Wespennest verwijderen door OBN

We bestrijden alleen wespen als ze een gevaar opleveren. Bijvoorbeeld als u een restaurant, café of winkel heeft en wespen overlast bezorgen voor uw klanten. Of omdat de wespen een gevaar opleveren voor uzelf of voor huisgenoten. Dan halen we het wespennest voor u weg. We lokaliseren het nest en vernietigen deze. Goed om te weten: bijen zijn een beschermde diersoort. Die mogen we dus niet bestrijden. Wel mogen we een bijennest verplaatsen. U kunt zich voorstellen dat ook dat het werk is voor de expert.

We verwijderen wespennesten in Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis, Zwolle, Meppel, Vollenhove, Kampen, IJsselmuiden en Staphorst. Door onze landelijke dekking kunt u ook buiten de regio terecht bij OBN om een wespennest te verwijderen.

Professioneel en deskundig vrij van ongedierte?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen
Heeft u last van wespen?