OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Meeuwen

HomeOngediertebestrijdingVogelsMeeuwen
  • Expert sinds 1988
  • Vakkundig personeel
  • Landelijke dekking
  • Professionele apparatuur

Meeuwen verjagen

Meeuwen komen overal in Nederland voor. Vooral aan de kust maar steeds vaker ook in stedelijk gebied. Ze kunnen nogal wat overlast veroorzaken, vooral omdat ze vaak met meer zijn. Meeuwen maken lawaai, hun uitwerpselen vervuilen de omgeving en ze kunnen mensen lastigvallen die aan het eten zijn. Wat te doen als u bijvoorbeeld een restaurant of café hebt? OBN ondersteunt met wering.

Meer dan 100 meeuwensoorten

Er zijn meer dan honderd meeuwsoorten. De bekendste soorten in Nederland zijn de zilvermeeuw, de kokmeeuw, de kleine mantelmeeuw, de grote mantelmeeuw en de stormmeeuw. Meeuwen zijn vooral te vinden aan de kust, maar met name de zilvermeeuw vind je overal in Nederland. De meeste zilvermeeuwen verblijven het hele jaar door in Nederland, zomer en winter.

Kenmerken van de meeuw

De meeuw is middelgroot tot groot. De meeste meeuwensoorten zijn wit met grijze vleugels. Sommige meeuwen zijn helemaal grijs. Ze hebben een puntige snavel (zilvermeeuwen hebben een rode stip op hun snavel), zwarte tekeningen op kop en snavel en poten met zwemvliezen. Meeuwen kunnen flink oud worden, vooral de grotere soorten. Sommige worden wel 30 tot 40 jaar.

Bedrijfsinspectie aanvragen?

Periodiek komen we langs voor een inspectie. We controleren uw pand zorgvuldig op basis van onze vier pijlers. We bespreken met u onze bevindingen en de acties die nodig zijn.

Inspectie aanvragen Contact opnemen

Last van meeuwen?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Dekking door
heel Nederland!

‘Ratten van de zee’

Meeuwen eten zowel aas en levende prooi als afval. Denk aan vis, schelpdieren, zeesterren, regenwormen, insecten en jonge vogels. Aan etensafval van mensen, midden in de stad en op vuilstortplaatsen. Omdat ze vrijwel alles eten, worden ze ook wel de ‘ratten van de zee’ genoemd.

Overlast door meeuwen

Met hun uitwerpselen vervuilen meeuwen gebouwen en straten. Vogels, en dus ook meeuwen, zijn ook vaak dragers bijvoorbeeld vlooien of parasieten. Dit vergroot de kans op ander ongedierte. Vooral in de broedperiode – tussen april en augustus – kunnen meeuwen overlast veroorzaken. Met hun gekrijs kunnen meeuwen ook flink wat geluidsoverlast geven.

Verjagen en weren van meeuwen door OBN

Meeuwen zijn een beschermde diersoort, volgens de Wet natuurbescherming. Je mag ze daarom niet vangen of doden. Ook mag je geen nesten verwijderen en geen eieren rapen. Wij houden daar rekening mee bij de wering van meeuwen. Afhankelijk van de situatie kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor het aanbrengen van netten, vogelpinnen of draad. We kunnen meeuwen ook verjagen met de ScareCrow, die angstkreten produceert.

Heeft u last van wespen?