OBN Ongedierte Bestrijding Nederland

Lenig en flexibel

Leestijd: 1 minuut

HomeLenig en flexibel

Lenig en flexibel

Het zal je maar gebeuren: je brengt een bezoekje aan het toilet en ziet in de wc-pot een rat met zijn kop boven het water uitsteken. We hopen voor je dat je het nog nooit hebt meegemaakt, maar er is een kans dat dit wel een keer gebeurt.

Je zou denken dat het voor zo’n beestje lastig is om via het riool naar de toiletpot te klimmen, maar niets is minder waar. In een leerzaam filmpje van National Geographic is te zien dat de route kinderspel is voor de knaagdieren.

In de video wordt uitgelegd dat een rat zich altijd overal doorheen kan wurmen, zolang hij maar eerst zijn kop door een opening krijgt. De rest van het lichaam volgt dan vanzelf, aangezien de dieren erg lenig zijn en hun ribben uitermate flexibel zijn.

Daarnaast hebben ratten heel scherpe klauwtjes, die ervoor zorgen dat ze tegen vrijwel alle steile muurtjes kunnen klimmen. Met het water in het riool en in de wc-pot hebben de knaagdieren geen moeite, want ratten zijn echte zwemmers. De beestjes kunnen wel drie minuten hun adem inhouden onder water en drie dagen achter elkaar zwemmen is ook geen probleem.

Al deze eigenschappen zorgen er dus voor dat het ratten maar weinig moeite kost om een bezoekje te brengen aan een toiletpot. Let dus even goed op als je de volgende keer gaat zitten!

Delen

Professioneel en deskundig vrij van ongedierte?

Profiteer van onze grondige en effectieve aanpak.

  • Voor bedrijven
  • Snelle responstijd
  • Landelijke dekking in NL
  • Hoge klanttevredenheid 9,0
Bel 088 - 888 86 26

Binnen 1 dag staan we bij u op locatie

Heeft u last van wespen?